Combi wadlopen Engelsmanplaat en varen naar Schiermonnikoog

Datum: 2 mei 2021
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: Lauwersoog
middelzware tocht

Een dagvullend programma.

We verzamelen al vroeg in de ochtend op de parkeerplaats P4 in Lauwersoog. Met een paar auto’s rijden we in ongeveer 20 minuten naar Wierum. Daar gaan wij het wad op voor een wadwandeling naar Engelsmanplaat. In het begin lopen we een stukje door het slik, we waden door een vaargeul waar nog water in staat en daarna komen we op een makkelijk te belopen ondergrond. Voor de liefhebbers liggen er ook oesters op het wad. De gids maakt ze ter plaatse open. Verser kan het niet.

Op Engelsmanplaat staat het vogelwachtershuisje. Het komt vaak voor dat de vogelwachters ons toestaan om de toren te beklimmen om van het uitzicht te genieten.

Daarna gaan wij aan boord op één van de schepen van Waddenschipper.com en varen wij langs de zeehondenbanken naar het strand van Schiermonnikoog. Via het strand en een stukje van het wad komen wij dan al lopend aan in het dorp Schiermonnikoog. In de maanden juli en augustus lopen wij door de kwelder die dan helemaal in bloei staat met zeekraal, lamsoor en zeealsem. In het dorp heb je een paar uur de tijd om een terras te bezoeken en winkeltjes te bekijken in het authentieke dorp. Daarna gaan wij met de taxi (bij de prijs inbegrepen) naar de haven. Daar wacht de waddenschipper ons weer op. Hij vaart ons vervolgens in ongeveer een uur weer terug naar Lauwersoog.

Tijdens de wandeling op het wad en tijdens de terugtocht op de boot is de kans groot dat wij grote groepen zeehonden tegenkomen.

Kosten: € 75,00 p.p.