Wadlopen en coronamaatregelen

Wadlopen met kleine groepjes is onder voorwaarden weer toegestaan. De noodverordening van de Veiligheidsregio Friesland en de interpretatie en uitvoering daarvan door de gemeente Noordoost Friesland geeft mij de ruimte om weer met jullie het Wad op te gaan. Wadlopen valt onder de categorie Buitensport en Bewegen voor mensen van 19 jaar en ouder. Wel dient er minimaal 1,5 meter afstand te worden gehouden.

Wat mag wel en wat mag (nog) niet?

Tot 1 september loop ik (zoals het er nu naar uitziet) nog niet naar de eilanden Ameland en Schiermonnikoog, tenzij er al eerder een verdergaande versoepeling komt met betrekking tot de coronamaatregelen.

Vooral het vervoer op Ameland op de strandkar is nog niet toegestaan. Dat betekent, dat als we eenmaal op Ameland zijn aangekomen we nog eens 10 km westelijk moeten lopen over het strand of door het duin. Dat is voor de meeste deelnemers geen optie.

Wat kan wel? Tot eind augustus heb ik nog een aantal tochten in de planning. Soms met groepjes, maar ook een paar 1 op 1 privétochten. Dit zijn zwerftochten op het Wierumerwad, Engelsmanplaat en het Rif. Een prachtig natuurgebied tussen Ameland en Schiermonnikoog waar je nauwelijks iemand tegen komt. Dus 100% corona-proof. Daarnaast is een bikkeltocht Ternaard-Ameland-Ternaard mogelijk. We lopen dan in ongeveer 5,5 uur op één tij naar Ameland en na aantikken van het eiland onmiddelijk weer terug.

Maatwerktochten bijvoorbeeld i.c.m. een boottocht kan altijd op aanvraag.

Iedereen die meeloopt dient vooraf bij mij te verklaren dat hij of zij de afgelopen 14 dagen geen corona heeft gehad, hetgeen ook geldt voor zijn of haar gezinsleden, naaste familie of andere mensen uit de omgeving waar contact mee is geweest. Tevens verklaart iedere deelnemer dat hij of zij geen klachten heeft of de afgelopen 24 uur heeft gehad zoals hoesten, keelpijn, niezen, benauwdheid en of koorts. Ook dit geldt weer ten aanzien van mensen waar de afgelopen 24 uur contact mee is geweest. Ook mag je niet in quarantaine zijn voor corona.

Vlak voor, tijdens en na de wadlooptocht dient een ieder steeds minimaal 1,5 meter afstand te houden.

Maar ik ben heel blij dat het in ieder geval weer mogelijk is om de komende tijd een paar prachtige tochten aan te kunnen bieden.

Got Something to Say?

Your email address will not be published.